'2020 KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı?', 'ÖSYM KPSS lisans sınavı soruları cevapları nasıl öğrenilir?' sorularının yanıtları ve 'KPSS sınavı soru kitapçığı cevap anahtarı görüntüleme ekranı' ile ilgili bilgiler internette araştırılıyor. Kamu Personel Seçme Sınavı'nın Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi soruları ve cevapları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde erişime açıldı. Lisans oturumlarını tamamlayan binlerce aday, ÖSYM AİS KPSS soru-cevap ekranına giriş yaparak alacakları puanı tahmin etmek için kolları sıvadı. İşte, 'ÖSYM KPSS soru kitapçığı görüntüleme ekranı'...

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi sınavları tamamlandı. Sınavlara giren yüz binlerce aday, soruların ve cevapların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ne zaman açıklanacağını merakla beklerken nihayet sevindiren haber geldi.

KPSS lisans sınavları soru kitapçığı ve cevap anahtarı, 14 Eylül 2020 Pazartesi günü ÖSYM'nin sitesinde eirişime açıldı.

2020 KPSS LİSANS SINAVLARI SORU-CEVAP GÖRÜNTÜLEME EKRANI

ÖSYM'den yapılan açıklamada, adayların, 12-13 Eylül'de yapılan 2020-KPSS Lisans Alan Bilgisi Testlerinin temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarına, kurumun internet sitesinden TC kimlik numarası ve şifreleriyle ulaşabilecekleri bildirildi. Açıklamada, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayınlanamayacağı vurgulandı.

2020 KPSS SINAV TAKVİMİ

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür): 6 Eylül 2020 - Saat 10.15 / (Eğitim Bilimleri)

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 1. gün (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri): 12 Eylül 2020 / (Hukuk, İktisat, Maliye)

Afrika acil durum ilan etti! Afrika acil durum ilan etti!

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 2. gün (İşletme, Muhasebe, İstatistik): 13 Eylül 2020

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 20 Eylül 2020 - Saat 10.15 / (İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri)

KPSS Önlisans: 25 Ekim 2020

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Önlisans sonuçları: 26 Kasım 2020

KPSS Ortaöğretim sonuçları: 24 Aralık 2020

KPSS DHBT sonuçları: 27 Ocak 2021

KPPS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır.

Editör: TE Bilişim