2020 senesinin soğuk havalarına yaklaşırken sonbahar-kış defileleri ile ilgili haberler yayılmaya başladı. Kış defilelerinin çoğu pandemi sebebiyle Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşti Bu koleksiyonlar sunulduğundan bu yana yalnızca moda endüstrisi büyük zorluklar ile mücadele etmekle karşı karşıya kalması, ayrıca hepimizin giyinme şekli üzerinde büyük etkiler yarattı. Peki ya 2020 sonbahar-kış sezonunda trendlerde ne göreceğiz?

   Bu sezon trendleri sanıyoruz ki sosyal medyadan esinlenerek ikiye bölündü… Bir yanda abartı tasarımlar, sosyal yaşam için çılgın tarzlar, fantezi, couture gibi kreasyonlar; diğer tarafta ise giyilebilir klasik parçaların ön planda olduğu bir kreasyon. Bu ayrım ile birlikte trend kelimesi de başlı başına evrim geçirdi. Yeni tren artık herkesin ömür boyu kullanabileceği, uzun ömürlü parçalardan ibaret. Birçok ünlü modacının kreasyonlarına ve sezon sunumlarına bakıldığında da aslına değişim açıkça görülmektedir. Ancak biz genel olarak bu sezonlarda bizi nelerin beklediğiyle ilgileneceğiz.

2024 Sonbahar/Kış ayları için 'Haki Yeşili' rengi geri dönüyor! 2024 Sonbahar/Kış ayları için 'Haki Yeşili' rengi geri dönüyor!

2020 Sonbahar-Kış Sezonunun Moda Trendleri

Sonbaharda Trend Ne Olacak?

   Büyük markaların bu sene kış-sonbahar sezonu için hazırlamış olduğu koleksiyonlar incelendiğince yelekler, gösterişli tasarımlar, abartı kıyafetler ön plandaydı ancak bütün bunlar arasından sonbaharda asıl ön planda hangileri olacak merak konusu…

2020 Sonbahar-Kış Sezonunun Moda Trendleri

Her büyük tasarımcı beline kemer takılan ceketleri ve blazerları farklı modellerde hazırlayarak kendi koleksiyonuna eklemiş durumda. Örneğin Prada, minik bozuk para cüzdanının takılı olduğu siyah kuşaklı gri yün blazer ceketleri koleksiyonuna eklerken Miu Miu, kirpi ceketlerinde klasik siyah kuşak kullanmıştı. Yani ortalama olarak az çok her şey ortada gibi aslında.

   Örneğin hemen hemen tüm koleksiyonlarda tüvit ceketler, siyah pelerinler, saçaklı pançolar, el çantaları, örme yelekler ön planda. Anlaşılan bu sene kış-sonbahar sezonunda sık sık göreceğiz. Ayrıca en sık görülen renk ise kırmızı renktir. Kırmızı renge oldukça fazla ağırlık verilmiş durumda, her yerde kırmızı görebilmemiz oldukça olası. Ayrıca ayakkabı olarak da pratiklik ön planda olacak bu sezon. Genellikle binici botları göreceğiz gibi duruyor ancak geçen sonbahardan kalan kalın tabanlı botlar da az çok ön plana çıkabilmekte.

Editör: TE Bilişim