MAGAZİN

Ali Sunal: Babam hayatta olsa 75. yaşını kutlayacaktı

Yeşilçam'ın ünlü komedi oyuncusu Kemal Sunal, tam 19 yıl önce aramızda ayrıldı. 10 Kasım doğumlu olan ancak "Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem" diyerek doğum gününü 11 Kasım'da kutlayan Sunal yaşasaydı 75. yaşını kutlayacaktı. Oğlu Ali Sunal, yer aldığı Güldür Güldür Show programında, "Keşke babam burada olsaydı da ben de onun için çalışsaydım" sözleriyle sahnede babasını andı.

Uçak fobisi olduğu bilinen ve hayatında daha önce hiç uçağa binmeyen Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimleri için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

"Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam"

Balalayka adlı filmin çekimine gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek henüz 55 yaşındayken hayata veda eden Kemal Sunal, Türkiye'de komedi alanında derin bir boşluk bıraktı. "Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür..." diyen ve gülen yüzü ile milyonları kendine hayran bırakan usta komedyen Kemal Sunal 75. yaş gününde yine sevenleri tarafından hatırlanıyor.

​​​​​

Ali Sunal babasını sahneden andı

Show TV'de yayınlanan tiyatral komedi programı Güldür Güldür Show'un 1 Kasım günü yayınlanan 213. bölümünde Ali Sunal, Özbekistan'dan, 70 yaşındaki babasına araba alabilmek adına para biriktirmeye gelmiş bir kadınla uzun bir sohbet gerçekleştirdi. Sunal, sohbetin sonunda kadının yaptığı fedakarlık üzerinden babası Kemal Sunal'ı hatırlayarak şu sözleri sarf etti: Keşke benimki de burada olsaydı da ben de ona araba almak için çalışsaydım, hayatta olsa 75. yaşını kutlayacaktı bu sene 11 Kasım'da... Bu alkışlar da ona gitsin. Kusura bakmayın hanımefendi öyle söyleyince duygulandım.

İşte o anlar:

Kemal Sunal kimdir?

Kemal Sunal 10 Kasım 1944 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Malatyalı olan Sunal, okul hayatına Mimar Sinan ilkokulu’nda başladı. Ardından Vefa Lisesi’ni bitiren büyük oyuncu, 12 Eylül’de yarıda bırakmak zorunda kaldığı okulu Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni yıllar sonra bitirerek mezun oldu.

Vefa Lisesi’nde okurken Felsefe öğretmeni sayesinde Müşfik Kenter’le tanıştı. Kenter’in vesilesiyle tiyatroya başlayan Sunal, Zoraki Takip oyunuyla ilk kez sahne aldı. 1973 yılına gelindiğinde ise Tatlı Dilli filmiyle beyaz perdeye merhaba dedi. Ufak roller almasına rağmen kısa sürede tanınan ünlü oyuncu, birkaç yıl içinde zirveye ulaştı. 1974 yılında hayatını Gül Sunal’la birleştirdi ve Ali ve Ezo adını verdiği iki çocuğu oldu ve oldukça mutlu bir evlilik geçirdi.

1977 yılında Kapıcılar Kralı’nda oynadığı rolle Antalya Film Festivalinde Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Özellikle Şaban tiplemesiyle tanınan büyük oyuncu, rol aldığı filmlerde her zaman haklıyı haksıza karşı savunmuştur. 1990 yılında çevirdiği filmlerin televizyon ekranlarında yayınlanmaya başlamasına rağmen bu yayınlardan hiçbir ücret almamıştır. 90’lı yıllarda Yüksek Lisans’a başlayan Sunal, tezini Tv ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü konusu üzerine yapmış ve filmlerinin sosyolojik incelemesini yapmıştır.

Fransız komedyen Femandel’e de benzetilen Kemal Sunal, hayatı boyunca toplam 82 tane filmde rol aldı. Sunal, son filmi Balalayka’nın çekimleri için Trabzon’a gittiği sırada uçakta kalp krizi geçirerek 56 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

{ "vars": { "account": "G-Q6K1Q5TWQT" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }