TEKNOLOJİ

Çocukların Başı Bu Oyunla Dertte! Mavi Bebek Oyunu Nedir?

Mavi Balina ve Momo’dan sonra çocukların hayatını tehlikeye atan yeni bir oyun daha çıktı. Son zamanlarda hızlıca yayın oyunda, talimatlarla çocuk yönlendiriliyor; çevresine ve kendisine zarar verilmesi isteniyor. Peki Mavi Bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu nasıl oynanır? İşte detaylar…

Mavi Balina ve Momo’dan sonra çocukların hayatını kaybetmesine neden olan yeni bir oyun daha ortaya çıktı. Çocuklar için adeta ölüm tuzağı olan bu yeni oyunun adı Mavi Bebek. İddiaya göre, oyunu oynayan çocuklar aldıkları talimatlarla kendisine ve çevresine zarar veriyor. Hatta bu talimatlarla intihar bile edebiliyor. Peki Mavi Bebek oyunu nedir? Mavi Bebek oyunu nasıl oynanır? Detaylar haberimizde…

MAVİ BEBEK OYUNU NEDİR?

Mavi Bebek, Momo ve Mavi Balina gibi çocuklar için tehlike saçan ve sonu ölümle biten bir online oyundur. Çocuklar Mavi Bebek oyunu oynarken genellikle banyoya yönlendiriliyor. Fiziksel tepkiyle oynanan oyunda, banyo ışıkları söndürülüyor ve oyunu oynaya çocuk elindeki telefonu bir süre adete bir bebek gibi sürekli sallıyor. Söylentilere göre, telefonu bir süre sallayan çocuk, kolunda bir ağılık hissediyor. Oyunu oynayan çocukların iddiasına göre, oyunda mavi bebeğin annesi ‘bebeğimi bırak’ diye oyuncuya sesleniyor. Bu uyarı sonrası eğer çocuk oyunu hala bırakmıyorsa akıl sağlığında ciddi problemler ortaya çıkıyor.

KAÇ YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR HEDEFTE?

Konuyla ilgili açıklama yapan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Mehmet Süleyman Atabek, bu tür oyunların daha çok ergenlik öncesi çocukları ve ergen gençleri hedef aldığını söyledi. Atabek, “Bu oyunu düzenleyenler, belli etiketler kullanarak ya da sıkça ziyaret edilen gruplara mesaj atarak gençleri oyuna davet etmeye çalışıyorlar. Oynayanlardan 50 günlük sürede çoğu şiddet içeren 50 talimat yerine getirmesini istiyorlar. Belli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli müzik dinlenmesi, kol ve bacakların kesilmesi gibi aşamalar oyunda yer alıyor. Oyuncu her geçen gün oyundaki rolüne kendini kaptırıyor ve özdeşim kurabiliyor, kendini oyundaki rolü ile aynı kişi gibi değerlendirebiliyor” dedi.

İNTİHAR VAKALARI SON AŞAMADA GÖRÜLÜYOR

Oyunun hedef kitlesi olan dokuz ile on altı yaş arası çocukların oyundan daha çok etkilenebildiğini dile getiren Atabek, “50. günün sonunda oyundaki kişi ile kendini aynı gören oyuncuya son aşama olarak yüksekten atlayarak ve kendini asarak intihar etme komutu veriliyor. İntihar vakaları da bu son aşamada görülüyor” ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-Q6K1Q5TWQT" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }