TV8 ekranlarının en sevilen yarışma programlarından MasterChef 2020’de,kaptanlar düellosunda kırmızı ve mavi takımın kaptanları kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Kaptanlar düellosunda Uğur ve Sefa'nın en başarılı şekilde yapmak için büyük bir çaba gösterdiği, etli lahana sarması yemeği izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Özellikle şeflerin ekşisine de dikkat edilmesini vurguladığı yemek ile ilgili olarak püf noktaları oldukça merak ediliyor.

masterchef

ETLİ LAHANA SARMASI MALZEMELERİ

1 tane orta boy lahana

2 tane kuru soğan

Yarım ya da 1 çay bardağı kadar sıvı yağ

1,5 çorba kaşığı kadar domates salçası

3 çorba kaşığı kadar kavrulmuş kıyma

1 su bardağı kadar pirinç

Yarım su bardağı kadar bulgur

1 çay kaşığı kadar toz şeker

Tuz

2 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber

Karabiber

Ege yöresine özel pide tarifi! Tarladan toplanan malzemelerle pide nasıl yapılır? Ege yöresine özel pide tarifi! Tarladan toplanan malzemelerle pide nasıl yapılır?

Toz nane

lahana

ETLİ LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

Etli lahana sarması tarifi için, ilk olarak lahanalar yaprak yaprak ayrılıyor ve derin bir tencerenin içerisine su konularak 1-2 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilip kaynatılıyor. Sonrasında lahana yaprakları haşlanması amacıyla kaynar suyun içerisine bırakılıyor. Rengi değiştikten sonra bir süzgeç yardımıyla tencereden alınıyor. Haşlanan lahanaların suyu süzülürken bir yandan da iç harcı hazırlanıyor.

İç harcı için tencerenin içerisine sıvı yağ ve yemeklik olarak doğranmış olan soğanlar konuluyor. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine kıyma ile salça ilave ediliyor. 10 dakika boyunca iç harcı kavruluyor. Etli lahana sarması yapılışı ile ilgili olarak özellikle kıymanın iyi bir şekilde erimesine dikkat etmek gerekiyor. Ardından içine baharatlar, toz şeker ve tuz ekleniyor. İsteğe göre içerisine pirinç ya da bulgur da ekleniyor. Su da eklendikten sonra iyice suyunu çekene dek pişiriliyor.

Etli lahana sarması yapımı ile ilgili olarak yaprakları sarma aşaması da oldukça önemli. Öncelikle sert damarlar bıçakla kesiliyor. Genellikle iç harcı konulduktan sonra ince uzun şekilde sarma işlemi yapılıyor. Tüm sarmalar hazır olduktan sonra tencereye diziliyor. Ocağa koymadan evvel sarmaların üstüne de bir miktar sıvı yağ gezdiriliyor. Tencereye ise yarısını geçecek biçimde su ilave ediliyor. Kısık ateşte kaynayana kadar sarmalar pişiriliyor.

Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun…

lahana