Ezel dizisinin Arap versiyonunda çekimler neden durdu? « Magazin Burada

Ezel dizisinin Arap versiyonunda çekimler neden durdu?

Ezel dizisinin Arap versiyonu çekilmeye başladı. Ağustos ayında çekimlere başlanan sette, işçiler zam taleplerinin yerine getirilmemesi üzerine kazan kaldırdı.

Ezel dizisinin Arap versiyonunda çekimler neden durdu?
Haber Merkezi
Yayınlanma

08:05 - 11 Şubat 2025

Güncelleme

08:07 - 11 Şubat 2025

Okuma Süresi

2 dakika

Yayınlandığı dönemde televizyon tarihinde büyük yankılar uyandıran ve yıllar geçse de hala konuşulan dizi Ezel’in global başarısı da gündemde…

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere ve Tuncel Kurtiz’in başrollerini paylaştığı ve bir döneme damga vuran ‘Ezel’ dizisinin Arap versiyonu çekiliyor. MBC için çekilen ‘Aser’ adlı dizinin yönetmen koltuğunda Batuhan Semir oturuyor.

Geçen ağustos ayında çekimlerine başlanan ve 90 bölüm olarak yayınlanacak olan dizinin setinde ‘zamlı ücret’ krizi çıktı.

Sinema TV Sendikası sette yaşanan sorunu “Ay Yapım’ın Ezel dizisinin Arapça dilindeki uyarlaması olan Aser’in setinde çalışan meslektaşlarımızın haklı zam talepleri haftalarca cevapsız kaldıktan sonra yapım tarafından reddedilmiş, mevcut zamsız ücretlerle devam etmeyi kabul etmedikleri takdirde meslektaşlarımıza iş akitlerinin fesih edileceği tehdidinde bulunulmuştur. İstifaya zorlanan meslektaşlarımız sektörün itibarını zedeleyen bir tutumla karşılaşmışlardır” cümleleriyle özetledi.

Ay Yapım ise dizinin bazı set çalışanlarının 6 Şubat günü malzemeleri indirmeyerek diğer ekip ve oyuncuların çalışmalarını engellediklerini açıkladı.

Şirket Aser dizisinin 2024 Ağustos ile 3025 Nisan arasında çekileceği belli olduğu ve bu süre için yapılan anlaşmalarda ara zam yapılacağına dair bir ifadenin olmadığını, işe başlayalı bir ay bile olmayan çalışanların bile zam talebinde bulunduğu öğrenildi.


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir