İtalya'nın Torino kentinde 1899 yılında İtalyan girişimci Giovanni Agnelli tarafından kurulan Fiat, Avrupa'da rekabet gücünü Fransız ve Alman markalara kaptırınca çareyi ortaklıkta buldu. Fiat, 111 yıllık tarihinde ilk kez bir Fransız markası ile birleşme kararı aldı. Fiat ile Peugeot Avrupa'da birleşerek ortak platformda ticari araç üretecek. Grubun adı ise Stellantis olarak belirlendi.

INSTAGRAM AMBARGOSU YOUTUBE’A YARADI INSTAGRAM AMBARGOSU YOUTUBE’A YARADI

peugeot 208

DÜNYANIN 4. BÜYÜK OTOMOTİV MARKASININ TEMELİ ATILDI

Avrupa Birliği, Fiat Chrysler Automobiles ile Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu PSA Groupe arasındaki 38 milyar dolarlık birleşmeyi, koşullu olarak onayladı. Birleşme sürecinin tamamlanmasıyla, iki şirket dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisini oluşturmuş olacak.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ABD ve İtalyan ortaklığındaki Fiat Chrysler Automobiles (FCA)ile Fransız PSA'nın birleşme teklifine yönelik rekabet soruşturmasının tamamlandığı bildirildi. 2 firmanın Avrupa'da büyük ölçekli üretim yaptıkları anımsatılan açıklamada, birleşme ile dünyanın 4'üncü büyük otomobil grubu "Stellantis"in kurulacağı aktarıldı.

peugeot 508

TOYOTA İÇİN DE ÜRETİME DEVAM EDECEKLER

Açıklamada, özellikle hafif ticari araçlarda bu grupların Avrupa piyasalarında lider konumlarda olduğu hatırlatılarak, birleşmeye onay için firmaların Toyota için tesislerinde hafif ticari araç üretimini sürdürme, araç bakım ve tamir ağlarını rakiplerinin araçlarına açma taahhüdünde bulunduğu kaydedildi.

toyota

Söz konusu taahhütlerin yerine getirilmesi ile Avrupa piyasalarında rekabetin sağlanacağına işaret edilen açıklamada, satın almanın rekabete olumsuz etkisinin olmayacağı yönünde karar alındığı belirtildi.

FIAT VE PEUGEOT 2019 ARALIK AYINDA ANLAŞMIŞLARDI

FCA ve PSA grupları, geçen yıl aralık ayında yüzde 50-50 ortaklıkta birleşmek için anlaşmıştı.

fiat peugeot

Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerin birleşmeleri veya satın almalarını denetlemek AB Komisyonu'nun yetkileri arasında bulunuyor. AB Komisyonu, bu inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde Komisyon, birleşmeleri engelleyebiliyor