GÜZELLİK

İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtuluruz?

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan tüm geleneksel yöntemler...

  İnsanlar, yapısı gereği tüylü ve kıllı bir vücuda sahiptir. Yüzde ortaya çıkan tüyler, genellikle ergenlik ile birlikte artmaya başlar. Erkekler, her ne kadar bu durumdan memnun kalsa da kadınlarda durum oldukça farklıdır. Kadınlar, istenmeyen tüyler söz konusu olduğunda her türlü acıya dayanabilmekte ve her türlü yönteme başvurabilmektedir. Peki ya istenemeyen tüyler, özellikle de yüz tüylerinden nasıl kurtulabilirsiniz? İşte yüz tüylerinizden kurtulmanız için yöntemler…

Cımbız

   Her kadının işlevini bildiği ve belki de en sık kullandığı alettir cımbız. Acısız, küçük kaşıntılar ve küçük dokunuşlar bırakarak istenmeyen yüz tüylerinden kolaylıkla kurtulmanızı sağlayacaktır cımbız. Şeftali tüyü adı verilen, ince, belirsiz, genelde ışıkta fazlasıyla belli olan tüylerin alınmasında başvurulan ve çok sık kullanılan bir yöntemdir bu. Şekilsiz kılların düzeltilmesinde, takma kirpiklerin tutulmasında ve konumlandırılmasında oldukça etkili olan bir cımbızdır. Her saniye çantanızda tutabilir ve bulundurabilirsiniz. Çünkü oldukça küçük ve her yerde kullanılabilecek bir tüyleri alma aletidir.

Jilet

    Jilet dediğimiz, herkesin kullandığı çok kesici alet olan değil. Yüz tüylerinden kurtulmak için kullanılan jiletler, yüzde kullanım için özel üretimdir. Vücut için kullanılan jiletler, yüz için kullanılmamalıdır. Hem hijyenik değildir hem de keskinlikleri oldukça farklıdır ve zarar verebilirsiniz. Yüzü tıraş etmek, hele ki jiletle bunu yapmak, yalnızca erkeklerin işi gibi görünmektedir, ancak bakıldığında kadınlar da buna çok sık başvurmaktadır. İstenmeyen tüylerin alınmasında jilet kullanımı genellikle kaşların temizlenmesi ve yüzde bulunan diğer kılların giderilmesi için kullanılmaktadır. Yüzde kullanılmasının asıl nedeni kılları köklerinden alıyor olmasıdır ve böylece köklerin izleri kalması da önlenmiş olmaktadır. Yüz için kullanılacak olan jiletler genelde çok daha küçük jiletler olmaktadır ve cımbız kadar yavaş olmayan bir süreçtir. Hem acısız hem de hızlı olması ile jilet kullanımı tercih edilebilmektedir.

Sarartıcılar

    Yüz tüyleri, alındığında daha çok çıktığı düşünülen kıllardır, bu nedenle de almak istemeyen kişiler de sayıca fazladır. Bu nedenle de almak istemeyip direkt kamufle etmek isterler ve kılları sarartma yollarına başvururlar. Epilasyon uygulamaları, potansiyel bir ağrı oluşturmaktadır ve bununla uğraşmak yerine en çok tercih edilen sarartma yöntemi papatya suyudur. Hem doğal hem de etkili olması ile papatya suyu ile çok kılınızı sarartabilirsiniz.

Ağda

    Ağda, en eski ve etkili yöntemlerden birisidir ancak bazı ciltlerde önemli sivilce problemlerine neden olmaktadır. En uzun kalıcılığı gösteren kıllardan kurtulma yöntemi olan ağda, kişiden kişiye değişmekle beraber ciltte hasarlara neden olabilmektedir. Yüzünüzdeki tüylerden kurtulmak için ağdaya başvuracaksanız eğer bilmeniz gereken, dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. 2-5 gün aralığında retinol içeren cilt bakım ürünlerinden uzak durmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kalıcı zararlar görebilirsiniz.

İpli Yöntemler

    İplik yöntemi, evlerde en çok kullanılan yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemidir. Güzellik endüstrisinde çok ilgi çeken ve garipsenerek daha da çok kullanılan yöntemdir iplik yöntemi. Kaş şekillendirme, bıyıkları alma ve gıdıda bulunan kılları alma konusunda en çok başvurulan ve etkisi en çok görülen yöntemdir iplik yöntemi. Kullanan herkes bu yöntemin kolaylığının farkındadır ve sürekli olarak bu yola başvururlar. Üst dudak tüyleri, kaşlar ve çenede bulunan kıllar için de iplik yöntemi kullanılabilmektedir. Ayrıca retinol içerikli olan yüz bakım, cilt bakım ürünleri de bu uygulama öncesinde kullanılabilir. Herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

   Aslında yukarıdaki yöntemler zaten bilinen ve hatta geleneksel denilebilecek yöntemlerdendir. Ancak retinol konusu, dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Aksi takdirde ciltte kalıcı hasarlar oluşabilmektedir.

{ "vars": { "account": "G-Q6K1Q5TWQT" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }