HABER

Kayıp Titanik denizaltından acı haber geldi! 5 kişi hayatını kaybetti!

ABD Sahil Güvenliği, Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltındaki 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İşte detaylar...

Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan denizaltının sahibi OceanGate firması, denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğünü açıkladı. ABD Sahil Güvenliği, Titan'a ait enkaz parçaları bulunduğunu duyurdu.

ABD Sahil Güvenliği, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kanada'ya ait bir gemiden okyanus tabanına indirilen uzaktan kumandalı bir aracın Titanik yakınlarında bir "enkaz alanı" keşfettiğini ve uzmanların enkaz parçalarının Titan'a ait olduğunu doğruladığını belirtti. Bulunan enkaz parçalarının Titan'ın dış gövdesine ait olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

Kayıp denizaltının sahibi Oceangate'ten yapılan açıklamada ise  denizaltıdakilerin öldüğü ifade edildi. Fransız araştırma gemisinden bir başka robot da 6,7 metrelik Titan denizaltısının izlerini aramak üzere deniz dibine doğru dalışa gönderildi.

ABD merkezli OceanGate tarafından işletilen minibüs büyüklüğündeki Titan Expeditions, Pazar günü sabah iki saatlik bir inişe başladı. Ancak, kısa süre destek gemisiyle irtibatı kaybetti.



Denizaltı 96 saatlik hava ile yola çıkmıştı. Bu da oksijenin bugün 14.08 itirabiyle tükendiği anlamına geliyor.

Kurtarma ekipleri ve Titan'da bulunan beş kişinin yakınları, ABD Sahil Güvenliği'nini  Kanada arama uçaklarının o Salı günü erken saatlerde sonar şamandıraları kullanarak denizaltı sesleri kaydettiğini açıklamasıyla umutlandı.

Ancak seslerin tespit edildiği yerlerde arama yapan uzaktan kumandalı sualtı araçları sonuç vermedi ve yetkililer seslerin Titan'dan kaynaklanmamış olabileceği konusunda uyarıda bulundu.



ABD Sahil Güvenlik Tümamirali John Mauger, NBC'ye yaptığı açıklamada arama çalışmalarının gün boyunca devam edeceğini söyledi.

NTV'nin haberine göre Allum, "Bana öyle geliyor ki denizaltının basınçlı gövdesi sağlam, ancak güçten kesilmiş. Böyle bir durumda Titan'ın yeniden yüzeye çıkmak için otomatik olarak ağırlıkları düşürmüş olması muhtemeldir." diye konuştu. 


Allum, denizaltının acil bir durumda ağırlıklarını serbest bırakması gerektiğini, ancak basınçlı gövdenin kısmen su almasının geminin yüzeye çıkmasını engelleyebileceğini belirterek, "Basınç gövdesinde su varsa, bu oldukça büyük bir hacimdir. Düşme ağırlıkları genellikle o kadar büyük değildir ve gemiyi dipte tutan da bu olabilir. Bu aynı zamanda, eğer yolcular yarı su basmış bir basınçlı gövdede oturuyorlarsa, bunun da felaket olabileceği anlamına gelir. Hipotermik hale gelebilirler. CO2 temizleyici sistemlerin ıslak olmaları halinde ne kadar iyi çalışacaklarını bilmiyorum." dedi. 

{ "vars": { "account": "G-Q6K1Q5TWQT" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }