Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız ama aslında hakkında, faydaları hakkında her şeyini bilmediğimiz çok fazla şey var. Bunlardan birisi de ıslak mendil… Çamaşırların yıkanması sırasında çamaşırların üzerine yapışmış olan kıllar, tüyler vs. çıkmayabilmektedir. Vereceğim birkaç yöntem ile bu kıllardan arınabilir ve tüylerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Islak mendilden buraya nasıl gelindi peki? Çünkü yöntem zaten ıslak mendil…

   Teknoloji sürekli gelişiyor, geliştikçe hayatımıza yeni şeyler giriyor, çıkıyor…. Çamaşır makinesi kullanımı artan temizlik tutkusu ve kıyafet sayısı ile artmaya başladı ve hatta teknoloji sayesinde çok daha kolay ve pratik bir hale geldi. Evlerimizde her sezon en çok kullandığımız eşyalarımızın belki de başında geliyor çamaşır makineleri. Normal bir ailede haftalık verilere bakıldığında ortalama 3,5-4 saat kadar çamaşır yıkandığı görülmektedir. Gelişen teknoloji ile temizlik daha kolay ve kaliteli bir hale gelse de kıyafetlerin üzerine yapışan saç ve tüyler hangi makine olursa olsun çıkmayabiliyor. Bu durum tabi ki can sıkıcı bir durum; sonuç olarak yıkanan bir şey hala kirli görünüyor. Kim ister ki böyle bir durumu?

   Çamaşır makinesinde bile bir türlü çıkamayan tüylerden ve kıllardan kurtulmanın bir yolu var. Bu yol hem de çok bildiğiniz ama böyle bir özelliği olabileceğini düşünmediğiniz bir yerden geliyor. Islak mendil… Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce bir de 3-4 adet ıslak mendil atarak çamaşır makinesini çalıştırabilirsiniz. Islak mendilin emici gücü vardır ve üzerinde tüysü iplikler ile de diğer tüy ve kılları kolaylıkla kendine çekebilecek ve yapıştıracaktır. Ancak ıslak mendilin kaliteli olmasına özen gösterin çünkü dağılan ıslak mendil ile makinenizi de bozabilirsiniz. Genellikle evinde evcil hayvan besleyen kişiler, tekstil işinde çalışan ve eve her gün üzeri kumaş ipleri, kumaş tozları ile gelen kişiler ve saçları ya da vücudundaki kılları çok fazla dökülen kişiler, kıyafetlerinden bir türlü çıkmayan kıl ve tüylerden şikayetçi ya da bu durumdan mağdur olabiliyor. Bunların yanı sıra makineyi çalıştırma sırasında pantolon ceplerinde unutulan peçeteler de yıkanma sonrasında kıyafetlere yapışabiliyor ve bunları çıkarmak için de yine ıslak mendil yöntemi kullanılabiliyor.

  

Ege ve Akdeniz out, Kandıra in Ege ve Akdeniz out, Kandıra in

Jilet – Tıraş Bıçağı

   Islak mendil şaşırması sonrasında sırada jilet var ki bu geleneksel yollardan birisidir zaten. Özellikle de tiftik kazaklara yapışan tüy ve kıllardan kurtulmak ya da zamanla kendi tüyünü salmaya başlayan kazaklarda bu yola başvurulabilmektedir. Ayrıca tıraş bıçağı da aynı işlevi görmektedir. Sonuçta biri tutma yeri olan jilet diğeri ise tutma yeri olmayan direkt jilet.

Koli Bandı

   Bu yöntemi bilmeyen zaten yoktur desek yeridir. Koli bandının yapışma özelliği ile kıyafetlerden tüy, ip, kıl gibi yapışıp gitmeyen şeylerden kurtulabilirsiniz. Bunda da pratik olarak ucunu açıp geriye dolayıp yapıştırarak koli bandının her yerinin yapışkan olmasını sağlayabilir ve elinizi içine sokarak yuvarlama ile zamandan da kazanç sağlamış olursunuz.

Bulaşık Süngeri

   Bulaşık süngerlerinin bir kısmı sert bir kısmı bilindiği üzere yuvarlaktır. Tüyleri kazır gibi temizlik yapabilirsiniz. Ayrıca elektriklenme özelliği de burada devreye girer ve çok daha küçük olan tüyleri bile bu yolla alabilirsiniz.

Topuk Taşı

  Pürüzlü topuklarda genellikle nasırdan arındırmak adına kullanılan topuk taşı, yapışan tüy ve kılları arındırmak için de kullanılabilmektedir. Topuğa sürterek nasıl ki pürüzler alınabiliyor aynı şekilde kıyafetlerde de bu işlevi sağlamaktadır.

Bugidi

   Kadınların saçlarını bukle yapmak için kullandığı bugidi, pütürlü kısma sahiptir ve bu kısmlar tüylü yüzeylerdeki pürüzleri kolaylıkla alabilirsiniz. Ayrıca bu yüzey tüy ve kılların büyük kısmını da arındıracaktır.

Editör: TE Bilişim