İtalya'da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte bine yakın insan hayatını kaybetmesiyle salgının başından beri günlük en yüksek ölü sayısına ulaşıldı.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 23 bin 225 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

italya koronavirüs

Böylece salgının başladığı şubattan beri virüs kapan kişi sayısı toplam 1 milyon 664 bin 829 oldu.

Aktif hasta sayısı 759 bin 982, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 3 bin 597 oldu.

Hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 993 artarak 58 bin 38'e çıktı.

Böylece salgının başından bu yana günlük en yüksek ölü sayısına ulaşıldı. Salgının ilk dalgasında 27 Mart’ta 969 ölüm rapor edilmişti.

İyileşenlerin sayısı ise 23 bin 474 artarak 846 bin 809 oldu.

kovid-19 italya

Ruh sağlığınızı korumanın yolları: Mutlu ve huzurlu bir yaşam için ipuçları Ruh sağlığınızı korumanın yolları: Mutlu ve huzurlu bir yaşam için ipuçları

SALGINDA 3. DALGA KAPIDA

İtalyan hükümeti, salgının ikinci dalgasıyla ilk dalgadaki topyekun kapanma yerine 3 aşamalı risk ve ona uygun tedbir stratejisini 4 Kasım'da yürürlüğe koymuştu. Bu tedbirler sayesinde son haftalarda yeni vaka sayılarında düşüş gözlenmeye başlamıştı. Yaşanan ölümler ise tedbirlerin çok da etkili olamdığını ortaya koydu. İtalya, Koronavirüs salgınında 3. dalganın eşiğine geldi.

"AŞILAR HAZIR OLABİLİR AMA KENDİMİZİ KANDIRMAYALAIM"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, tüm dünyanın 1945 yılından beri karşı karşıya kaldığı ortak tehdit salgının neredeyse birinci yılına girdiğine dikkati çekerken, "Aşı Covid-19 salgınının neden olduğu hasarı geri almayacak" dedi.

italya covid-19 salgını

Guteres, BM Genel Kurulu'nda düzenlenen Covid-19 Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Covid-19'a karşı geliştirilen aşılar birkaç hafta içinde hazır olabilir ama kendimizi kandırmayalım, aşı salgının neden olduğu yıllarca sürecek hasarı geri almayacak. Aşırı yoksulluk artıyor, kıtlık tehdidi büyüyor Seksen yılın en büyük küresel ekonomik kriziyle karşı karşıyayız'' uyarısını yaptı.

Salgının aslında uzun süredir devam eden eşitsizlik ve adaletsizliğin getirdiği tüm bu tehditleri gözler önüne serdiğini belirten Guterres, "Fabrika ayarlarına geri dönme zamanı geldi, güçlü bir iyileşme için değişim fırsatını yakalamamız gerek" dedi.