Mehmet Akif Ersoy’un İstiklâl Marşı’nı yazarken yaşadıklarını konu alan film ‘Akif’i, gerek senaryo gerekse çekim anlamında güzel bulduğunu dile getiren Yavuz Bingöl, rolü hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Mert Demir’in son paylaşımına Serenay Sarıkaya’dan azar geldi! Mert Demir’in son paylaşımına Serenay Sarıkaya’dan azar geldi!

“ŞEREF VE GURUR VERİCİ…”

“Güzel çekildiğini düşünüyorum. Mehmet Akif gibi tarihteki önemli bir şahsiyeti, vatan şairimizi oynamak benim için şeref ve gurur verici” diyen Bingöl, devamında şu ifadeleri kullandı: “Role hazırlanmak için kendimce manevi, iç dünyamı hazırlamak için kendimce yöntemlerim oldu. Taceddin Dergahı’nda [İstiklal Marşı’nı yazdığı yerde] zaman geçirdim biraz.  Torunu Selma Hanım ile sohbet etme imkanı buldum. Kendisinin katıldığı, konuştuğu panellerin hemen hemen hepsini izledim.”

“GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR FİLM…”

Filmin verdiği mesaja da değinen Yavuz Bingöl, “Gençlerin İstiklal Marşı’nın hangi koşullarda nasıl yazıldığını öğrenmesi açısından önemli bir film olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

FUAT OKTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ…

Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın kendisi hakkında yaptığı övgü dolu yorumlar hakkında da konuştu. “Saç, makyaj ve fesi de takınca baya benzer buldum ben de kendimi” diyen Bingöl, Oktay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde film setine ziyarette bulunan Fuat Oktay, filmde Milli Şair’i canlandıran Yavuz Bingöl’le bir araya gelmişti. Dönem kıyafetinin Bingöl’e çok yakıştığını belirten Oktay, “Şu an sanki karşımda Akif’i görüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim