Baş ağrısı, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri, yemek yeme isteği, göğüs ağrısı gibi belirtileri olan adet kanaması ya da regl, bir kadının aylık döngüsünün bir parçasıdır.

  • İKİ REGL ARASI 28 GÜN OLMAK ZORUNDA DEĞİL

Regl dönemi için kesin bir tarih vermek yanlış olur. 28 günde bir regl dönemine giriyoruz denmesi ortalama bir rakamdır. Uzmanlar, yetişkin bireylerde 21-35 gün, ergenlerde ise 21-45 günde bir regl olmayı normal ve sağlıklı olarak kabul eder.

Şekeri hayatımızdan nasıl çıkarırız? Şekeri hayatımızdan nasıl çıkarırız?

Bir Haftadan Uzun Sürerse Doktora Gidin

Öte yandan regl dönemleri genellikle 3-5 gün arasında sürer. 2 ile 7 gün arasında süren regl dönemi de sağlıklı kabul edilir. Ancak regliniz bir haftadan fazla sürüyorsa bir uzmana görünmenizi tavsiye ederiz.

  • YUMURTLAMA DÖNEMİNİ HESAPLAMAK OLDUKÇA KOLAY

Hamile kalmak isteyenler için yumurtlama dönemi oldukça önemli. Regl dönemi düzenli olan kadınlar genellikle adetinin 10 ve 14’üncü günleri arasında yumurtlar. Özetle, regl kanamanızın başladığı günden itibaren 10 gün sayarsanız yumurtlama döneminizi basitçe hesaplayabilirsiniz.

Yumurtlama Dönemi Her Zaman Aynı Olmayabilir

Uzmanlar, hamile kalmak isteyen kadınlara regl döneminin sadece 10 ve 14’üncü gününde değil, haftada 3-4 defa cinsel birliktelik öneriyorlar. Çünkü kadınlarda yumurtlama dönemi her zaman aynı olmayabiliyor.

  • REGL İKEN DE HAMİLE KALABİLİRSİNİZ

Bu konuda yanlış bir algı var. Regl döneminde düşük bir ihtimal olsada hamile kalmak mümkün.