Türkiye'de en çok satan otomobil markaları arasından Fıat'tan sonra 2. sırada yer alan Renault, ekonomik darboğaza girdi.
Ülkemizde B sınıfında Clio, C sınıfında Megane Sedan ile rakipleriyle mücadele eden Fransız marka yaşadığı ekonomik krizden dolayı binlerce işçiye yol vermeyi ve model sayısını azaltmayı planladığını açıkladı. Firmanın yapacağı bu adıma göre üretimde daralma olacak sipariş edilen araçların teslimi gecikebilecek!
RENAULT 9 MİLYARA YAKIN ZARAR YAZDI
Fransız otomobil üreticisi Renault, yılın ilk yarısındaki 7.29 milyar Avroluk (8.6 milyar dolar) rekor zararın şirket için bir uyarı işareti niteliğinde olduğunu açıkladı. Renault Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, şirketin krizden çıkış planında daha da kararlı olacağını, binlerce çalışanı işten çıkaracağını, model çeşitliliğini azaltacağını ve araç imalatında ortaklarla olan işbirliğini güçlendireceğini söyledi.
CARLOS GHOSN DAVASI MARKAYI OLUMSUZ ETKİLEDİ
Küresel otomobil üreticileri Koronavirüs pandemisinden ağır etkilenip fabrikalarını kapatmak zorunda kalmışlardı. Ancak Renault-Nissan ortaklığı, düşük marjlar ve 2018 yılında görevden alınan ortaklığın mimarı Carlos Ghosn'la ilgili yönetim kurulundaki çalkantılardan dolayı bu süreçte bilhassa daha ağır etkilenmişti. Renault'nun hisseleri bugün Paris borsasında yüzde 3.3 düşüşle işleme başladı.
RENAULT MODEL ÇEŞİDİ AZALACAK ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILACAK
Şirket, yılın ilk yarısındaki satışların Koronavirüs krizi nedeniyle yüzde 34.9 düştüğünü ve 6.38 milyar dolar nakit kaybına uğradığını açıkladı.
Reuters'in haberine göre, grubun ilk altı aydaki operasyonel zararı ise 2 milyar Avroya ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde şirketin operasyonel karı 1.5 milyar Avro olmuştu.
Renault Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, şirketin krizden çıkış planında daha da kararlı olacağını, binlerce çalışanı işten çıkaracağını, model çeşitliliğini azaltacağını ve araç imalatında ortaklarla olan işbirliğini güçlendireceğini açıkladı.
Renault'nun bilançosu, analistlerin beklentilerinden daha kötü geldi. Analistler şirketin net zararının 5 milyar Avro civarında olacağını, operasyonel zararının ise 1.8 milyar Avro geleceğini öngörüyorlardı.