Mutfakta geleneksel olarak kullanılan ve yemeklere tat katan sarımsak aynı zamanda çeşitli hastalıkların iyileşmesine yardımcı olan tıbbi özelliklere sahiptir. Bu muhteşem bitki saçlar için de çok faydalıdır. Özellikle saç dökülmesi ile mücadelede en etkili doğal çözümlerden biri olan sarımsak sayesinde hem saç dökülmesini azaltmak, hem dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlamak hem de saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabilmek mümkündür. Sarımsak kükürt ve selenyum içerir, bu maddeler saç yapısın güçlendirir. Kükürt ve selenyum içeren sarımsak hem saç çıkmasına yardım eder hem de var olan saçların daha güçlü olmasını sağlar, yani sarımsak saçlar için gerçekten mucizevi etkilere sahiptir.

Sarımsağın saç uzaması için faydaları

Sarımsağın saç uzamasına sağladığı katkılar şunlardır:

  • Sarımsak saç derisine zarar vererek saçların uzamasına engel olan ve saçların dökülmesine yol açan bakteri ve mikropların ölmesine yardımcı olan anti-bakteriyel etkiye sahiptir.
  • Çiğ sarımsak saç sağlığını geliştirmek için çok etkili olan C vitamini bakımından çok zengindir. Ayrıca saç uzamasını kolaylaştıran kollajen üretimini arttırır.
  • Sarımsağın içerdiği selenyum kan dolaşımını hızlandırır ve bu da saç derisi için faydalıdır.
  • Sarımsak kurumuş kafa derisini rahatlatır ayrıca kepeklerden kurtulmaya da yardım eder.

Saçlar için sarımsak nasıl kullanılır?

Saçlara bakım yapmak, saç derisindeki sorunları azaltmak hatta tamamen ortadan kaldırmak ve saç uzamasını hızlandırmak için sarımsak birkaç farklı şekilde kullanılabilir.

Saç dökülmesi için sarımsak ve Hindistan cevizi yağı: Dövülmüş sarımsakları ılık hindistancevizi yağı ile karıştırın. Karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 30 dakika bekletip saçlarınızı iyice durulayın.

Saçları beslemek için sarımsak, soğan ve hindistancevizi yağı: 12 diş kadar sarımsağı ve 1 soğanı blenderden geçirin, iyice karışan soğan ve sarımsakları 6 çorba kaşığı hindistancevizi yağının içine koyup yağı ısıtın. Karışımı soğutun ve posayı süzüp kalan yağı saç derinize masaj yaparak sürün. Birkaç saat bekleyin, hatta dilerseniz gece sürüp sabah da yıkayabilirsiniz. Bu sarımsak maskesini düzenli kullanmanın saçları beslemekle kalmayıp saçlara müthiş bir parlaklık da kazandırdığını ekleyelim.

Saç uzaması için sarımsak, zeytinyağı ve su: Saçlarınızın uzamasını hızlandıracak olan bu karışım için 10 diş kadar sarımsağı içine birkaç damla zeytinyağı damlattığınız suya atıp kaynatın, soğuduktan sonra saç diplerinize uygulayıp biraz bekledikten sonra yıkayın. Sonuç almak için bu yöntemi en az 3 hafta uygulamalısınız.

Evde sarımsak saç maskesi nasıl hazırlanır?

Sarımsağın saçlara faydaları ile saçlarınızın hem daha sağlıklı olmasını, hem daha hızlı uzamasını hem de daha parlak ve yumuşak olmasını sağlamak için evde sarımsak saç maskesi hazırlayabilir ve bu maskeyi dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • 8 diş sarımsak
  • Sarımsak dişi başına 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı

Hazırlanışı

  • Bir çatak, sarımsak sıkacağı ya da blender kullanarak sarımsakları ezin
  • Kullanacağınız yağı (hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı) bir tada ısıtın, sarımsakları ekleyin
  • Sarımsakların kokusu çıkana kadar karıştırın, pişirecek kadar değil
  • Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün posayı atıp kalan yağı bir cam kavanoza koyun

Uygulanışı

Makyaj yaparken bu hatalara dikkat: Güzelliğinizi olumsuz etkileyen 5 yanlış! Makyaj yaparken bu hatalara dikkat: Güzelliğinizi olumsuz etkileyen 5 yanlış!
  • 2 yemek kaşığı kadar yağı saç derinize nazik hareketlerle masaj yaparak yedirin
  • Saç derinize biraz daha masaj yaptıktan sonra saçlarınıza bir havlu sarıp 15 dakika kadar bekleyin
  • Saçlarınızı tercihen doğal içerikli bir şampuan ile yıkayıp durulayın
  • En iyi sonucu almak için bu maskeyi haftada iki kez uygulayın

Sarımsağı saç derisine tek başına uygulamak derinin tahriş olmasına yol açabilir, bu sebeple sarımsağı muhakkak zeytinyağı, hindistancevizi yağı gibi tahrişi önleyici yağlar ile birlikte kullanmak gerekir. Bu sebeple yukarıda verdiğimiz tüm tariflerde bir yağ bulunuyor.