Kerem Kazaz, ilk kez yarıştığı Gençler Dünya Ralli Şampiyonası’nda (JWRC), “en hızlı çaylak” ünvanını kazandı.
Petrol Ofisi Grubundan yapılan açıklamaya göre, JWRC ile sezonu açan Kerem Kazaz, İsveç’te düzenlenen ilk rallisini tamamladı.
Kazaz, 1050 kilometrelik kar ve buzla kaplı zeminde 300 kilometreyi aşan özel etaplarda 4 gün boyunca mücadele ederken, ilk kez yarıştığı JWRC’nin 7’nci etabında gösterdiği performansla şampiyonadaki en iyi zamanı yapan ilk Türk pilotu oldu.
İki kez lastiği patlamasına rağmen 5’inci olarak bitişe ulaşmayı başaran Kazaz, aynı zamanda şampiyonanın “en hızlı çaylağı” ünvanını alarak büyük bir başarı sağladı.
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen ve toplamda 5 yarıştan oluşan JWRC’in 15-18 Mayıs’ta Portekiz, 26-29 Haziran’da Yunanistan, 31 Temmuz-3 Ağustos’ta Finlandiya ve 16-19 Ekim’de Orta Avrupa rallileriyle tamamlanması bekleniyor.