Sanatçı Hüner Coşkuner'in sağlık durumu kötüye gidiyor. Ünlü şarkıcının yakalandığı kemik iliği kanseri nedeniyle durumunun ağırlaştığı öğrenildi.

Yakalandığı kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı Hüner Coşkuner yoğun bakıma kaldırıldı. 

Gelen son dakika bilgisine göre Hüner Coşkuner hayatını kaybetti. Doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayan Coşkuner, 58 yaşındaydı.

magazinburada.net olarak sanatçının ailesi başta olmak üzere sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

hüner coşkuner

Hastaneden yapılan açıklamada, “Sanatçı Hüner Coşkuner ilk defa Nisan 2020 tarihinde kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan incelemeler sonrası kemik iliği kanseri tanısı konmuştur. Tedavilere cevap vermeyen Coşkuner, gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

İstanbul Florence Nightingale hastanesinde yoğun bakıma alınan Coşkuner, saat 22.00 civarında vefat etti.

58 yaşındaki klasik Türk müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, Nisan 2020'den beri multiple miyelom (kemik iliği kanseri) ile mücadele ediyordu. Hastane Başhekimi Uzman Dr. Özgür Şamilgil yaptığı ilk açıklamada, "Gelişen nefes darlığı sonrası durumu ağırlaşan sanatçı yoğun bakım ünitesine kaldırılmış ve tedavisi devam etmektedir" demişti. Ancak, çabalar sonuç vermedi, saat 22.30 civarında yapılan açıklama ile Hüner Coşkuner'in vefat ettiği bildirildi.

hüner coşkuner türkan şoray

HÜNER COŞKUNER KİMDİR?

Türk Sanat Müziği sanatçısı, şarkı sözü yazar Hüner Coşkuner 1 Nisan 1963 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Altı çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Coşkuner, lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başladı. O yıllarda Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti’ne giderek müzik birikimini oluşturan sanatçı, küçük yaşlarda sahne hayatına atıldı. Zaman içinde repertuarını genişletmek için Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli gibi değerli hocalardan ders aldı.

Şahan Gökbakar'ın villasına yıkım kararı Şahan Gökbakar'ın villasına yıkım kararı

hüner coşkuner türk sanat müziği

İlk albümü olan “Doğuş”u 1987 yılında Selami Şahin’in müzik yapım şirketi Şahinler Plak etiketiyle piyasaya sürdü. 1989 yılında oldukça ses getiren “Sakın Dönme Geriye” adlı albümünü Çaçan Plak’tan çıkardı. Sonra “Gidiyor”, “Haydi Tut Ellerimi”, “Gidemezsin”, “Sevemem”, “Vurgunum Sana” ve “Gideceksen Gelme” gibi albümlere imza attı. Uzun yıllar Elenor Plak’la çalışan sanatçı bu firmadan 10 adet albüm çıkardı. Sanatçının 2000 yılında piyasaya sürdüğü “Klasikler 2” albümü müzik piyasasında oldukça ses getirdi.

Sanatçı 2013 yılında geçmişten günümüze değerli bestekar ve söz yazarlarının eserlerinden oluşan “Yeşimçam Klasikleri” albümünü çıkardı. Albümde, “Artık Sevmeyeceğim”, “Damarımda Kanımsın”, “Zalimin Zulmü”, “İntizar”, “Bir Garip Yolcu” ve “Senden Vazgeçemem” gibi döneminin birbirinden güçlü şarkıları yer aldı.

hüner coşkuner

Sanatçı, 2015 yılında sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan “Seni Acele Görmem Lazım” adlı maxi single’ını çıkardı. “Seni Acele Görmem Lazım”, “Sen de Yan Benim Gibi Yan”, “Yanına Geliyorum” ve “Rüzgar Gibi Eseceğim” adlı parçaların yer aldığı çalışmanın düzenlemelerinde Onur Özelçağlayan, Barış Coşkuner ve Nurullah Çaçan imzaları yer aldı.

Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Hüner Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenililer Derneği'nde gönüllü olarak çalıştı. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını bu vakıflara ve derneklere bağışladı. Bu faaliyetler halen sanatçı tarafından devam ettirilmektedir

Editör: TE Bilişim