TV8’in heyecanı ve gerilimi bol yarışma programı MasterChef Türkiye’de dün gece bir ilk yaşandı. Ödül oyunu heyecanının yaşandığı gecede yarışmacılar MasterChef’te ilk kez 25 bin TL’lik para ödülünü kazanmak için yarıştı.
Takımlar kendilerinden istenilen yemekleri hazırlarken, ilk oyunu kazanan takım, daha sonra kendi içinde bir oyun daha oynadı. Bu oyunu da kazanan yarışmacı 25 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

ÖDÜL OYUNUNU HANGİ TAKIM KAZANDI?
MasterChef Türkiye 2020’de ödül oyunu takım kaptanları ile başladı. Kaptanlar, üç çeşit yemeğe karar verirken takım arkadaşlarına danıştı. Yapılan market alışverişinin ardından planlanan yemekler yapılmaya başlandı. Danilo Şef bir anda takım kaptanları durdurdu. Sonrasında kaptanlar, takımlardan ikişer arkadaşlarını seçerek onları yönlendirmeye başladı.

Ali Sabancı, geçirdiği tekne kazasını anlattı: "Uyandığımda ilk sorduğum soru 'Herkes hayatta mı?' oldu" Ali Sabancı, geçirdiği tekne kazasını anlattı: "Uyandığımda ilk sorduğum soru 'Herkes hayatta mı?' oldu"

İşte MasterChef'te 25 Bin TL'lik Ödülü Kazanan Yarışmacı!

Danilo Şef’in isteğine göre, kaptanlar yemeğe dokunmayacak sadece takım arkadaşlarına nasıl yapacaklarını söyleyeceklerdi. Serhat, kırmızı takımdan Özgül ve Barbaros’u seçerken, Emir ise mavi takımdan Eray ve Esra’yı seçti.
Yarışma bu şekilde devam ederken, şefler yarışmacıların değişmesini istedi. Kırmızı takımdan Özgül ve Barbaros yukarı çıkarken Uğur ve Ebru yemeklerin başına geçti. Mavi takımda ise Eray-Ebru ikilisi yerine Sefa Furkan ve Ayyüce yemeklerin başına geçen isimler oldu. Son kısımda ise şefler, tüm yarışmacıların aşağıya inmesini istedi ve yemekler tüm takım olarak yapılmaya başlandı. Süre bitiminde takım kaptanları yemekleri şeflerin tadımına sundu.

İşte MasterChef'te 25 Bin TL'lik Ödülü Kazanan Yarışmacı!

Tadım sonrası şefler, hangi takımın daha başarılı olduğunu açıkladı. Oyibirliği ile MasterChef’te ödül oyunu ilk turunu kazanan taraf kırmızı takım oldu.

MASTERCHEF'TE 25 BİN LİRA ÖDÜLÜ KİM KAZANDI?
Ödül oyununu kazanan kırmızı takım yarışmacıları ikinci tura çıktı. Bu turda yarışmacılara, üstü kapalı olarak sunulan beş taze baharattan seçim yapmaları istendi. Yarışmacılar, şanslarına düşen taze baharatlar ile yapacakları yemekleri tasarladı. 
Yarışmacılar seçtikleri baharatlar ile yaratıcı bir yemek yaparak şeflere sundu. Şefler yapılan yemeklerin tadına baktıktan sonra ilk olarak beşinci ismi açıkladı ve Ebru ödül oyununda beşinci oldu. Özgül dördüncü sırada tamamlarken, gecenin üçüncüsü Serhat oldu.

İşte MasterChef'te 25 Bin TL'lik Ödülü Kazanan Yarışmacı!

Uğur ve Barbaros’un finale kaldığı ödül oyununda şefler oybirliği ile Uğur’u seçti ve Uğur 25 bin TL’lik ödülü kazanan isim oldu.

Editör: TE Bilişim