MasterChef Türkiye’de bireysel dokunulmazlık oyununda, yarışmacılardan Surf and Turf yapılması istendi. Yarışmanın sıkı takipçileri tarafından oldukça merak edilen Surf and Turf tarifi ile ilgili araştırma yapılmaya başladı. Programda Mehmet Şef tarafından yapılan ve özel tekniklerin kullanıldığı yemeğin, yarışmacılar tarafından başarıyla yapılması beklendi. Surf and Turf MasterChef Türkiye programının en dikkat çeken yemeklerinden bir tanesi oldu.

surf

SURF AND TURF NEDİR?

Yalı Çapkını dizisinin çekildiği Şevket Paşa Yalısı satışa çıkarıldı! Fiyatı dudak uçuklattı! Yalı Çapkını dizisinin çekildiği Şevket Paşa Yalısı satışa çıkarıldı! Fiyatı dudak uçuklattı!

Deniz ürünleri ve kırmızı etin belirli bir lezzet bütünlüğü dahilinde aynı tabakta buluşmasına "surf and turf" deniyor. Genel olarak bonfile ve karides ikilisinin bir araya getirilmesiyle oluşturulsa da farklı deniz ürünleri ve kırmızı et çeşitleri kullanılarak da farklı surf and turf'ler hazırlanabiliyor. Bu nedenle lüks restoranların menülerinde veya davet sofralarında kendine yer bulmayı başarıyor.

SURF AND TURF MALZEMELERİ

-300 gram jumbo karides

-4 diş sarımsak

-20 gram biberiye

-20 gram soya sos

-6 gram balık sos

-10 gram siriracha sos

-80 gram tereyağı

-60 gram un

-100 ml krema

-5 gram mürekkep balığı mürekkebi

-100 gram kinoa

-15 ml zeytinyağı

-Beyaz biber

-3 tane limon

-100 gram tereyağı

-120 gram bonfile

-15 gram bal

-5 gram hardal

-Karabiber

-Tuz

-5 tane arpacık soğan

-6 tane havuç

-1 tane patates

-2 tane anason

-50 ml oyster sos

surf

SURF AND TURF NASIL YAPILIR?

Karideslerimizden bir tanesinin kafası ve kuyruğu kalacak şekilde kabuklarını alarak temizleyin. Geri kalan karideslerimizin bütün kabuk kısımlarını alın, derin bir tencerede kabuklar, sarımsak, biberiye, soya sos, balık sos ve siriracha ile kavurarak terletin ardından 600 ml su ekleyin 30 dk pişirin. Pişen kabuklu karışımı blenderdan geçirin ve süzün. Tereyağı ve unu tavada kavurun üzerine kremayı ekleyip elde ettiğimiz karides bisk ile birleştirin sosunuz hazır.

Patates ve havucu soyun tencerede anason ile birlikte kaynamaya bırakın. Kinoaları 10 dk haşlamaya bırakın. Haşlanınca tuz, limon, zeytinyağı ve beyaz biber ile lezzetlendirin. Bal, hardal, karabiber ve tuzdan bir karışım elde edin, elde ettiğimiz karışım ile etinizi kaplayın pişme noktasına kadar dinlendirin. Arpacık soğanı ikiye bölün büyük olan kabuklarını ayırın, düz bir tavada hafif yağda soteleyin tuz ve biber ile lezzetlendirin kenara ayırın. Oyster sosu bal ile karıştırıp su ile inceltip tavada kısık ateşte kıvam verin.

Mürekkep ve bir çay kaşığı balı su ile çırpın kıvamını inceltip sürülebilir şekilde bırakın. Haşlanan patatesleri ve havucu blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar hafif tereyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın.Etinizi tereyağında mantolayarak pişirin, ayırdığınız kafalı karidesi de tereyağında mantolayarak pişirin üzerine kafası ve kuyruğu kendi renginde kalacak şekilde mürekkepli karışımı sürün ardından kinoa ile kaplayın. Tabağınızı seçin pişirdiğiniz ürünleri altta et, üzerinde karides yanında havuç püresi, arpacık soğan içinde oyster sos, ve bisk olacak şekilde kombine edip servise hazırlayın.

Afiyet olsun..

Editör: TE Bilişim