MasterChef 2020’nin izleyicileri tarafından sorgulanmaya başlayan lezzetler arasında yer alan Falafel, Ortadoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir. Falafel, çeşitli baharatlarla yağda kızartılan bir ara sıcak yemek olarak tüketiliyor. Peki, Falafel nasıl yapılır? İşte Falafel tarifi ve malzemeleri…

FALEFEL

FALAFEL TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 yemek kaşığı tahin

Böyle zam görülmedi! Huzurevi fiyatlarındaki değişiklik huzur kaçırır nitelikte! Böyle zam görülmedi! Huzurevi fiyatlarındaki değişiklik huzur kaçırır nitelikte!

4-5 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz ya da kişniş

2 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 büyük kâse nohut

1 tatlı kaşığı karabiber

3 çay kaşığı tuz

2 adet orta boy soğan

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı un

KIZARTMAK İÇİN

1 su bardağı ayçiçek yağı

FALAFEL NASIL YAPILIR?

Bir gece önceden bol suda ıslattığınız nohutları ve baklaları, derin bir karıştırma kabına alın. Güzelce karıştırdıktan sonra mutfak robotunuza aktarın. Un kıvamına gelene kadar blenderdan tüm malzemeleri geçirin. İçerisinde dilerseniz birkaç yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edebilirsiniz. Ardından diğer malzemeleri de ilave ederek mutfak robotundan geçirin. Elde kolay şekil alan bir hamur kıvamına getirin. Ardından şekil verin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.Falafelleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dış kısmı çıtır, iç kısmı hafif yumuşak kalan falafelleriniz hazır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

FALAFEL

FALAFEL TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Kızarmış falafelleri; taze soğan, pita ekmeği, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılmış tahin sosu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim