Zayıflamak için o kadar çok çaba harcadınız, kilo verdiniz ancak hemen kilo mu alıyorsunuz? İçtiğiniz su bile yarıyor mu size de? O zaman yaptığınız bir yanlış var… Bütün diyetisyenlerin ortak araştırması sonucu olarak ortaya atılan bir şey var ki bakıldığında oldukça mantıklı geliyor kulağa… Kilolar yağlardan verilmediği sürede geri almak oldukça kolay olacaktır. Bu nedenle zayıflayanların zayıflama sürecinde yağ bölgelerinden de zayıflamaları gerekmektedir. İşte bunu sağlamak için, yağdan kilo kaybı sağlamak için 3 önemli nokta, 3 büyük sır…

Bitkisel Yağ Tüketimine Ağırlık Verin

    Bitkisel yağlar adı altında anılan ceviz, zeytin, Hindistan cevizi, badem, fındık ve avokado gibi yağlar, insan vücudu için saymakla bitmeyecek kadar çok faydaya sahiptir. Bitkisel olmalarının da etkisi olarak sindirimi geç gerçekleşen bu yağlar hem tok tutmakta hem de yağların tüketimi nedeniyle vücutta bulunan yağlar yakılmaya başlayacaktır. Sindirimi daha geç olan bir yağ ile aslında yağ yakımı gerçekleşiyor ve oran git gide azalıyor. Tabi besinlerin tüketim miktarları. Kişiye göre değişmektedir ancak tüketimi faydalıdır yani.

Yağ yakımının hızlandırılması adına tüketilecek olan bu yağların da fazla tüketimi vücutta birikmeye neden olacaktır. Unutulmamalıdır ki insan vücudu için ne kadar faydalı olursa olsun tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde ters de tepebilmektedir. Yemekleri avokado yağı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile hazırlamak, kahvaltıda zeytin, ara öğünlerde ceviz, badem, fındık gibi besinlerin tüketimi ile bitkisel yağ tüketimini arttırma imkanı bulabilirsiniz.

Kompleks Karbonhidratlara Yoğunlaşın!

   Basit karbonhidrat olarak anılan karbonhidratların tüketimi, şeker seviyesini arttıracak ve bu da insülin artışına neden olacaktır. Vücutta insülin artışı yağlanmaya neden olmaktadır.

Bu nedenlerle de tüketilen karbonhidratların basit karbonhidrat değil de kompleks olması yağlanma üzerine zıt etki yaratacaktır. Yulaf, kinoa, mercimek, kepekli bulgur gibi karbonhidratlar kompleks karbonhidratlardır. Bunlar şeker seviyesinde daha yavaş artış meydana getirecek ve bu da insülin dengesini koruyacaktır. Bu durumda hem daha uzun süre tok kalacak hem de vücudunuzun yağlanmasını büyük oranda azaltacaksınız. 

Sabahları kahvaltıda beyaz ekmek yerine yulaf tüketimi, içeceklerde de şekerli tüketimi bırakmak, öğle ve akşam yemeklerinde karbonhidrat ihtiyacımızı kinoa ve mercimek gibi besinlerden karşılayarak bu istenilen etkiyi yaratabiliriz.

Yeteri Kadar Kafein Tüketilmeli!

   Yeteri kadar kafein tüketimi gerçekleştirmek vücudun yağ yakma hızını arttıracaktır. Günde bir insanın alması gereken kafein 300 mg kadardır. Bu da ortalama olarak 2-3 fincan kahve tüketimi ve 6-7 bardak kadar çay tüketilebileceği anlamına gelmektedir.

Bir insanın gün içinde ne kadar kahve tüketmesi gerektiği hakkında magazinburada.net ekibi olarak hazırladığımız içeriği de inceleyebilirsiniz. “Azı Karar Fazlası Zarar: Gün İçinde Kahve Ne Kadar Tüketilmeli?” yazımıza giderek detaylara ulaşabilirsiniz.

Yağ yakımının hızlanması adına fazla tüketilecek olan kafein, tansiyona ve kalp çarpıntısına, ayrıca idrar artışına ve vücutta su azalması ile çatlaklar oluşmasına neden olabilmektedir.

Hamileler, tansiyon hastaları ve migreni olanlar kafein tüketimine oldukça fazla dikkat etmelidir. Bu konuda da mutlaka uzmanlara danışmalıdır. Yine anlaşılacağı üzere her şey kararında iyi…

Depresyonda mısınız? Bu belirtilere dikkat! Depresyonda mısınız? Bu belirtilere dikkat!

Ara öğünlerde kahvenizi sütlü tüketmek ya da güm içinde çay tüketmek, kafein alımı için yeterli olacaktır. Gün içinde uyku halinde ya da yorgun iseniz kafein tüketimini bir miktar arttırabilir ve uykunuzun açılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca artan metabolizma hızı ile yağ yakımızın da artacaktır.