Günümüzün en popüler hatta adından teknoloji içerisinde sürekli bahsedilen konu yapay zeka! Günümüzde yapay zeka üzerine o kadar çok çalışma ve incelemeler var ki her geçen gün onunla ilgili yeni haberler alıyor, yeni bilgiler öğreniyoruz. Sürekli gelişen ve değişen dünyada yapay zeka da değişiyor ve hatta yapay zeka değişip geliştikçe dünya da gelişip değişiyor. Şimdi de olmayan, gerçekte var olmayan insan görüntüleri, yapay zeka ile görüntülenebilir oldu! İşte geliştirilen bu yapay zeka ile ilgili tüm detaylar…
Hayatımızın her alanında var olan yapay zeka, teknoloji dünyasının göz bebeği konumunda ve sürekli olarak üzerinde çalışmalar yapılıyor. Eğitim alanından sağlık alanına, fabrikalardan hapishanelere kadar her alanda, kısacası hayatımızın her yerinde yapay zeka kullanılmaya başlandı. Şimdi ise gerçekte var olmayan insanların görüntülerini oluşturan yapay zeka geliştirildi.
Peki Ya Yapay Zeka Olmayan İnsan Görüntülerini Nasıl Oluşturuyor?
Japonya’nın önemli üniversitelerinden olan Kyoto Üniversitesinde yer alan bir teknoloji şirketi tarafından yeni bir algoritma yaratıldı ve bu derin öğrenme algoritması aracılığıyla gerçekte var olmayan ama gerçek insan görünüme sahip birkaç görsel yaratıldı. Bu görsellerin insanlar ile benzerliği şaşkınlığa uğrattı! Saç, kıyafet derken her detay resmen insanlarla birebirdi.
Geliştirilen bu derin öğrenme algoritması ile üretilen insan modelleri, giydikleri kıyafetlere uygun olarak poz da verebiliyor üstelik. Yapay zeka, bu modelinde beyaz bir arka fon ve oldukça gerçekçi bir ışık kullanıyor. Bu da söz konusu olan fotoğrafın gerçek bir insan modeliymiş gibi görünmesine neden olmaktadır. Daha önce nesneler için yapılan bu tarz bir algoritma, şimdilerde kullanılıyor ancak insan için daha önce yapılmamıştı. Sadece bazı ünlü ve politikacıların bu tarzda görüntüleri yapılarak internet ortamına sızdırılmıştı ve kendini en çok böyle duyurmaya başlamıştı.
Her ne kadar bu muhteşem teknoloji tartışma konusu olabilecek bir konu olsa da olumlu, olumsuz yönleriyle hayatımıza gireceği de kesin gibi duruyor. Ancak, uygulamada kullanılan bu derin gerçeklik, kıyafetler vs. özellikle modacılar tarafından kullanılacak gibi durmakta. Böylelikle de kıyafetlerin satışları için özellikle bir manken kullanılmasına da gerek kalmayacaktır.