Bekaret sahnesi Kanal D’nin Zalim İstanbul dizisinin başını yaktı « Magazin Burada
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Bekaret sahnesi Kanal D’nin Zalim İstanbul dizisinin başını yaktı

Bekaret sahnesi Kanal D’nin Zalim İstanbul dizisinin başını yaktı

Kanal D’de yayınlanan ve ilk bölümlerinde ekrana gelen bekaret sahnesiyle izleyicilerden tepki çeken Zalim İstanbul dizisine RTÜK’ten ceza geldi.

Bekaret sahnesi Kanal D’nin Zalim İstanbul dizisinin başını yaktı
Haber Merkezi
Yayınlanma

14:40 - 17 Nisan 2019

Güncelleme

11:47 - 15 Ekim 2024

Okuma Süresi

2 dakika

Zalim İstanbul ekrana gelir gelmez olay olmayı da başardı. Bekaret sahnesi sebebiyle büyük eleştiriler alan diziye ceza geldi. Türk Tabipler Birliği’nin şikayeti sonrası RTÜK, sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz sözler sarf edilen Zalim İstanbul dizisine idari para cezası kesti.



DOKTORLARA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖZENDİRİCİ İFADELERE DE YER VERİLDİ

Dizinin 1 Nisan tarihinde yayınlanan bölümünde, Agah isimli karakter, yeğeninin doktoruyla yaptığı telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullanıyordu: “Günden güne kötüleşiyor doktor… Beklenen tabloymuş! Ne konuşuyorsun sen bana? Bu çocuk bir haftadır iki kelime etmedi be! Başlatma hastahanenden… Ben sanki nereye götüreceğimi bilmiyorum değil mi? En iyisi olduğun için sana getirdik… Delik deşik edip hiçbir şey bulamayıp gönderiyorsunuz… Bana bak! Ya adam gibi bu çocuğu tedavi edersin ya da tıpış tıpış bineceksin! Sabah kapımdasın! Yoksa seni de hastaneni de başhekimliğini de yakarım!” sözlerini sarf etti.

TTB Merkez Konseyi, 9 Nisan 2019 tarihinde RTÜK’e başvurarak, söz konusu dizide yer alan hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sahnelerinin 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinin “şiddeti özendirici veya kanıksatıcı yayın yapılamaz” şeklindeki (ş) bendine aykırı olduğu vurgulanmıştı.






Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir