X sosyal medya platformunun zeka aracı Grok, büyük bir krize neden oldu.
Grok, dün akşam X kullanıcılarına verdiği yanıtlarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda kişi için hakaret içerikli gönderiler paylaştı.
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Yaşanan durumun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Grok hakkında erişim engeli kararı aldı.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Grok’un Atatürk’e, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Peygamber Efendimize yönelik hakaretleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen tutanak tutup erişim engeli kararı için sulh ceza mahkemesine başvurdu ve ilgili mahkeme erişim engel kararı alarak erişim sağlayıcıya iletilmek üzere BTK’ya gönderdi.”
X PLATFORMUNDAN AÇIKLAMA GELDİ
Grok’un resmi X hesabından da açıklama geldi. Yapılan uygunsuz paylaşımların kaldırılmaya başlandığının belirtilerek, şu ifadeleri kullandı:
“Grok tarafından yapılan son paylaşımların farkındayız ve uygunsuz paylaşımları kaldırmak için aktif olarak çalışıyoruz. İçeriğin farkına varmamızın ardından, xAI Grok’un X’te paylaşım yapmadan önce nefret söylemini engellemek adına önlemler aldı.”
