İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adını verdiği bilirkişiye cevap hakkı tanıdığı telefon görüşmesi nedeniyle Halk TV’nin sunucusu ve yetkilileri ile gazeteci Barış Pehlivan hakkında soruşturma başlatıldı.
Gazeteci Barış Pehlivan, “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve “kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Gazeteci arkadaşımız Barış Pehlivan, yayına çıkmak üzere geldiği Halk TV’den polis tarafından gözaltına alındı” dedi.

Pehlivan, gözaltına alınmadan önce Halk TV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“22 yıldır gazetecilik yapıyorum. 100’den fazla soruşturmaya 50’den fazla davaya muhatap oldum. Birçoğundan beraat ettim. Beş kez cezaevi yüzü gördüm AKP iktidarında. Bütün gazetecilik hayatımda bu ülkede adil bir düzenin kurulması, bu ülkede sadece adaletin hüküm sürmesi, bu devletin dininin adalet olması için bir gazeteci olarak mücadele ettim.
Sadece kendim için değil, herkesin çocukları torunları için. Yine görülüyor ki altıncı kez bana cezaevi yüzünü göstermeye çabalıyorlar. İBB Belediye Başkanı’nın hedefinde bir bilirkişiye mikrofon uzatan Halk TV, biz olmuşuz. Ekrem İmamoğlu’nun iddialarını yalanlamış.
Biz bunları kamuoyu ile paylaşmışız. Tıpkı iktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak’ın yaptığı gibi. Ama biz cezaevi yoluna, biz kelepçe yoluna götürülüyoruz. Benim tek derdim iddiaların odağındaki kişiye cevap hakkı vermekti.”
