Göz kapağı sarkması nedenleri arasında nürolojik bozukluklar, göz travması, kas hastalıkları ve göz kapağındaki deri miktarının fazla olması gibi etkenler yer alır. Fakat dokuların gevşemeye başlamasıyla oluşan göz kapağı düşüklüğü çocuklarda doğuştan meydana gelebilen bir sorundur. Öte yandan kaza, travma, felç ve beyin problemleri yaşayanlarda da görülmektedir. Peki bu durum doğal yöntemlerle nasıl aşılır. Uzmanlar tarafından önerilen göz kapağı masajı nasıl yapılır? İşte adım adım o egzersizler…

GÖZ KAPAĞI MASAJI

Depresyonda mısınız? Bu belirtilere dikkat! Depresyonda mısınız? Bu belirtilere dikkat!

Evde yapılacak bazı basit egzersizlerle göz kapağını hareket ettiren kasları güçlendirmek mümkündür. Bu egzersizler düzenli yapıldığında göz kapağında toparlanma meydana getirebilir.

BİRİNCİ EGZERSİZ

İşaret ve orta parmakları kaşların biraz altına yerleştirin. Hafif bir şekilde yukarıya doğru bastırın ve gözleriniz kapatın. Göz kapaklarındaki gerilmeyi iyice hissederek bu şekilde 5 saniye kadar tutun. Üç saniye ara verdikten sonra 5 kez daha tekrar yapabilirsiniz.

İKİNCİ EGZERSİZ

Yine bir önceki egzersizde olduğu gibi işaret parmağı ile orta parmağı bu kez kaşlarınızın üzerine koyun. Aşağı doğru iyice bastırın ve şaşırmış gibi kaşlarınızı yukarıya kaldırın. Göz kaslarınızın parmaklarınıza doğru verdiği direnci hissedin. Bu şekilde 5 saniye kadar durun ve daha sonra kaşlarınızı rahatlatın. Üç saniye kadar dinlenin ve 5 kere daha bu egzersizi yapın.

ÜÇÜNCÜ EGZERSİZ

Baş ve orta parmağınızı göz çevrenizde bir çember oluşturun. Göz çevresine nazikçe bastırın ve gözlerinizi kapatın. Gerilmeyi hissettikten sonra 5 saniye bu şekilde bekleyin. Üç saniye kadar dinlenin ve bu hareketi de 5 kez tekrar edin.

Editör: TE Bilişim