SAĞLIK

Kadınlarda Kanser Habercisi Olan 6 Belirti

Kadınlarda kanser oluşumu, vücutta değişikliklerle kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Vücudunuzda bunlara dikkat!

   Kadınların vücudu hormon bakımından zengin ve daha açık olduğu için vücutlarında meydana gelen her türlü değişim, farklılık bir şeylerin işareti olabiliyor. Özellikle de günlük yaşantı sırasında gözden kaçan ya da göz ardı edilen birçok belirti aslında ciddi bir hastalığa işaret ediyor olabiliyor. En önemli hastalıklardan olan kanser de aynı şekilde kendini belli ediyor olabilir. İşte kanserin sık gösterdiği 6 belirti.

Güçsüzlük ve Halsizlik

    Her hastalığın içinde biraz halsizlik ve güçsüzlük vardır. Ama kanserde bu durum daha farklı oluyor. Ne kadar uyursanız uyuyun, ne kadar dinlenirseniz dinlenir her zaman yorgun ve her zaman halsiz hissediyorsunuz bu durumda. Eğer ki böyle bir durum mevcutsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Vücudun verdiği bu belirtiler kanserin ilk belirtileri olabilir. Bu durum varlığında yapmanız gereken ilk şey mutlaka doktora her detayı anlatmak ve var olan tüm her şeyi konuşmak olacaktır. Zira açıklanamayan bu halsizlik göz ardı edilmemelidir.

Beklenmeyen Kilo Kayıpları

    Eğer ki bir kadın normal zamanlarda olduğu kadar yiyor ancak sürekli kilo veriyorsa bu duruma mutlu olmak yerine bu durumu sorgulamalısınız. Çünkü ani kilo kayıpları, az yemek yemek, iştahsızlık oluşması ve hemen doymak gibi belirtiler yumurtalık kanseri belirtileri olabilir. Açıklanmayan bu kilo kayıplarının varlığında hemen bir uzmana başvurmalısınız. Çünkü sağlık söz konusu olduğunda hiçbir konu risk almaya gelmez.

Nefes Almada Zorluk

    Akciğer kanserinin ilk belirtilerinden birisi nefes almada zorluk çekmektir. Ancak bu demek değildir ki her nefes darlığı, her tıkanıklık kanser! Birçok farklı sebeple bu ortaya çıkabilmektedir ama söz konusu her ne olursa olsun doktora başvurmakta fayda bulacaksınız. Hayatınızı olumsuz etkileyecek olan bu belirti, ilerleyen zamanlarda daha tehlikeli bir hal alabilir. Birçok akciğer kanseri hastası merdiven çıkarken ve hatta koltuktan kalkarken bile nefes darlığı çekebilmekte, göğüs sıkışıklığı yaşayabilmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka başvurmak gerekir. Çünkü akciğer kanserinde olay erken teşhistir. Aksi takdirde akciğer kanseri olan birisinin kurtulma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Şişkinlik

    Siz konusu kadınlar olduğu zaman her türlü şeyin sonu vücutta şişlik olarak karşımıza çıkmaktadır. Şişkinlik, karın ağrıları, pelvik ağrılar gibi durumlar, yumurtalık kanseri belirtisi olabilmektedir. Şişkinlik problemini sürekli olarak yaşıyorsanız eğer ödem, kilo aldım, yağ, gaz gibi şeylerin arkasına sığınmadan mutlaka doktora görünmelisiniz.

Adet Dönemi Dışında Kanama

    Birçok kadının başına gelebilen adet döneminin dışında kanamalar, enfeksiyon belirtisi olabileceği gibi çok daha ciddi hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. Menopoz dönemlerine yaklaştıkça düzensizlik artması oldukça normaldir ancak bu tip durumlar rahim kanseri, rahim ağzı kanseri gibi hastalıkların da belirtisi olabilir. Eğer bu kanamalar ağrılarla birlikte geliyorsa hiçbir şekilde ertelemeden doktora başvurmalısınız. Gerekli kontroller sonrasında düzensizlik nedeni belli olacaktır ve kaynağa göre hareket edilecektir. Belki küçük bir zedelenme bile olabilir ancak yine de her türlü ihtimali düşünmek gereklidir.

Memede Değişiklikler

    Her ne kadar meme konusunda halk arasında yeterli düzeyde bilgi sahibi olunamasa da memelerin düzenli olarak muayene edilmesi oldukça önemlidir. Her kadın bunu mutlaka yaptırmalıdır. Hatta kişinin kendisinin yapacak olduğu kontroller de meme kanseri gibi konularda oldukça belirleyici bir rol oynamaktadır. Yapılan muayenelerde memede kızarıklık, deride kalınlaşmalar, meme dokusunda farklılıklar ve şişlikler meydana geliyorsa eğer dikkate alınmalı ve bu şekilde hareket edilmelidir. Ayrıca bunlara ek olarak memede yaşanan değişiklilerin yanı sıra meme ucunda meydana gelen değişiklikler de mutlaka dikkate alınmalıdır.

{ "vars": { "account": "G-Q6K1Q5TWQT" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }