SAĞLIK

Koronavirüs Aşısı Yaptıran Hasta İlk Dozdan 2 Saat Sonra Hayatını Kaybetti

Koronavirüsle mücadele için geliştirilen aşıların hastaları hastalıktan koruyup korumadığı tartışılırken İsrail'de bir hasta ilk doz aşıdan 2 saat sonra hayatını kaybetti.

Dünya Koronavirüse karşı geliştirilen aşıların hangisinin daha etkili olduğu konusunda ciddi görüş ayrılıkları yaşıyor. Türkiye'nin almak için sipariş verdiği Çin aşısı CoronavacBioNTech-Pfizer şirketinin geliştirdiği aşı ve Rusya'nın Sputnik V ismini verdiği aşılardan hangisi virüse karşı bağışıklık sağlıyor bilimsel veriler şu anda kimsenin elinde yok!

İSRAİL'DE BİR HASTA İLK DOZ AŞIDAN SONRA ÖLDÜ

İsrail'de BioNTech-Pfizer'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan 75 yaşındaki bir kişi aşıdan 2 saat sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, adı açıklanmayan 75 yaşındaki bir kişinin Kovid-19 aşısının ilk dozunu aldıktan 2 saat sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği kaydedildi. Hayatını kaybeden kişinin daha önce de kalp rahatsızlığı yaşadığı öğrenildi.

KORONAVİRÜS AŞISI İLE KALP KRİZİ ARASINDA İLİŞKİ VAR MI?

İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Hezi Levy, kalp krizi ile aşı arasında bir ilişki olup olmadığına dair soruyu yanıtlamak için özel bir heyetin soruşturma yapacağını duyurdu.

Öte yandan İsrail resmi verilere göre şu ana kadar 379 bin İsrailli Kovid-19 aşısı oldu.

İSRAİL, 8 MİLYON DOZ AŞI İÇİN ANLAŞMA YAPMIŞTI

İsrail, Pfizer ve BioNTech'den 8 milyon doz Kovid-19 aşısı alınması için anlaşmaya varmıştı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 9 milyona yaklaşan nüfusa sahip İsrail'de 373 binden fazla kişi Kovid-19'a yakalanırken, 3 bin 704 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN RUSYA'YA AŞI DEZENFORMASYONU SUÇLAMASI

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın kendi aşısını satabilmek için geliştirilen diğer aşılar hakkında dezenformasyona başvurduğunu belirtti.

Borrell, yayımladığı blog yazısında, özellikle internette dezenformasyonla mücadelenin önemine işaret etti.

Devlet veya devlet dışı aktörlerin zaman zaman kamu diplomasisinde meşru zeminin dışına çıktığına dikkati çeken Borrell, bazılarının kendi gittikleri yolu tek etkili yolmuş gibi sunduklarını ve diğerlerinin itibarını sarsmaya çalıştıklarını vurguladı.

"SPUTNİK V'Yİ SATMAK İÇİN ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bazı dış aktörlerin, yanlış veya yanıltıcı bilgiler yayarak dezenformasyon kampanyalarına bile giriştiğine işaret eden Borrell, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Örneğin, Batılı aşı geliştiricileri Rusya'nın devlet kontrolü altındaki medyası tarafından alay konusu ediliyor. Bu durum bazen insanların maymuna dönüşeceği gibi saçma iddialara kadar varıyor. Görünüşe göre bu tür söylemler Rusya'nın kendi aşısı Sputnik V'yi satmak istediği ülkelere yönlenmiş durumda.

Salgında bu tür temelsiz, şüpheleri teşvik edecek her girişim halk sağlığını tehdit etmektedir. DEAŞ gibi terör örgütleri de kendi propagandalarını yaymak için yeni tip Koronvirüs salgınındaki kafa karışıklıklarını kullanmaktadır."

{ "vars": { "account": "G-Q6K1Q5TWQT" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }